Derfor lanserer vi Nycoplus B12

Produkter, Vitaminer/mineraler | 21. september 2016

B12-vitamin bidrar blant annet til kroppens normale energiomsetning og å redusere trøtthet og slapphet. Nå lanserer vi i Nycoplus et eget B12-tilskudd i apotek.

B12-vitamin, med samlenavnet «kobalaminer», er ett av de åtte vannløselige B-vitaminene. Dette vitaminet dannes av bakterier og finnes hovedsakelig i animalske matvarer som kjøtt, fisk, meieriprodukter og egg.

Ulike typer lever er en svært god kilde til B12-vitamin, og storfelever topper listen over matvarene med mest B12, ifølge Matvaretabellen. Sild, makrell og krabbe inneholder også mye av dette vitaminet.

Veganere og vegetarianere. Som følge av at B12-vitamin hovedsakelig finnes i animalske matvarer (ikke frukt og grønnsaker), er det svært viktig at vegetarianere, og spesielt veganere, er påpasselige med å få i seg nok av dette vitaminet.

– Det finnes enkelte matvarer som er tilsatt B12-vitamin, som beriket soyamelk, men det skal store mengder til for å dekke dagsbehovet fra slike produkter. Derfor anbefales vegetarianere og veganere å ta tilskudd av B12, sier Åse Andresen, klinisk ernæringsfysiolog og fagsjef for Nycoplus.

Hun legger til at det er spesielt viktig å ta tilskudd av B12-vitamin for barn, gravide og ammende kvinner som spiser vegetarisk.

– Dessuten anbefales tilskudd av B12 til eldre, spesielt eldre med lite inntak av mat eller som er underernærte, forteller Andresen.

Reduserer trøtthet og slapphet. B12-vitamin er viktig for mange funksjoner i kroppen.

– Først og fremst bidrar B12-vitamin til normal energiomsetning og å redusere trøtthet og slapphet, forklarer Åse Andresen i Nycoplus.

I tillegg bidrar dette vitaminet til nervesystemets normale funksjon, normal psykologisk funksjon, normal dannelse av røde blodlegemer og immunforsvarets normale funksjon.

Dagsbehov. Ifølge Helsedirektoratets anbefalinger er normalt dagsbehov for B12-vitamin mellom 0,6 og 1,3 mikrogram for barn under ti år. Fra ti år og oppover er behovet 2,0 mikrogram per dag. Dette gjelder også gravide, mens ammende har et økt behov på 2,6 mikrogram.

Det er ikke satt noen øvre anbefalt grense for inntak av B12-vitamin, men ifølge de nyeste nordiske anbefalingene er det ikke problematisk med dagsinntak på opptil 100 mikrogram.

NYHET: I disse dager lanserer Nycoplus et eget B12-tilskudd i apotek.

Én tablett daglig. Anbefalt døgndose av det nye B12-tilskuddet er én tablett daglig, og i hver boks er det 100 tabletter. Tilskuddet inneholder ikke gluten, gelatin, laktose, sitrus eller animalske ingredienser.

– Nycoplus B12-vitamin er dermed ett hundre prosent trygt å innta for vegetarianere og veganere, sier Åse Andresen i Nycoplus.

Nycoplus B12-vitamin får du kjøpt eksklusivt på apoteket.

Foto: Nycoplus.

NO/NYP/1216/0136

10 responses to “Derfor lanserer vi Nycoplus B12

 1. Selg produktet over nett, eller via daglivare, så skal jeg prøve kosttilskuddet.
  Alle burde unnlate å handle i de sterkt overprisede apotekene.

  1. Takk for tilbakemeldingen. Nycoplus er en apotekseksklusiv serie og selges derfor kun i apotek. Ha en fin dag videre. Hilsen Camilla

  2. Kjøp vegansk b 12 via utenlandske sider så unngår du å handle på det så helt riktig kaller overprisa apotek.Og det ikke for våres skyld at de lanserer b 12,men fordi de nå ha oppdaget nok en måte å få penger i kaasa på

 2. Jeg er glad at endelig forstår dere at vi vegetarianerne og veganer trenger ENERGI FOR OSS SELV (vi er ikke mat til rovdyrene,hvis du forstår hva jeg mener).Der er andre kilder av energi som florerer i Naturen og kosmos. Hvis vampyrene ville bli klokke nok ,skulle vite det. Gratulerer med de nye vitaminene og ser frem å kjøpe dem snart.

 3. Har lest at forskning viser at ordinære B12 tabletter ikke tas opp av kroppen. Nest etter sprøyter skal sugetabletter være å anbefale. Det viser seg imidlertid umulig for tiden å få tak i B12 sugetabletter på det norske marked. Solaray har et produkt, men da må en skrive til Danmark etter det.
  Noe som kan gjøres??

  1. Hei,
   Vi har kosttilskuddet Nycoplus vitamin B12 9mcg.
   Jeg har dessverre ikke noe informasjon om eventuelt andre B12 tabletter eller sugetabletter. Anbefaler at du hører med et apotek om de kan hjelpe deg med å skaffe det du ønsker.
   Vennlig hilsen
   Åse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *