Den ultimate sunnhetsgrøten

Uncategorized | 19. desember 2014

Denne grøten lever virkelig opp til navnet sitt. Den inneholder en blanding av alle slags korn og frø, er kjempegod og holder deg mett lenge. Appelsinsaus servert ved siden av setter prikken over i’en. Vi har fått denne oppskriften av Vibeke Klemetsen, som nylig ga ut boken “Grøt” på Kagge Forlag.

Vi har tidligere intervjuet Vibeke om den nye boken. Det intervjuet kan du leser her.

Den ultimate sunnhetsgrøten

Slik lager du den ultimate sunnhetsgrøten:

Dette trenger du til fire porsjoner

  • 1 dl risgryn
  • 2 ½ dl vann
  • 1 dl havregryn eller havrekli
  • ½ dl solsikkekjerner
  • ¼ dl linfrø
  • 1 dl lettmelk
  • ½ ts salt

Appelsinsaus:

  • 2 appelsiner
  • 1 ½ dl vann
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ts potetmel
  • ½ ss kanel

Slik gjør du:

Grøt:

  1. Kok risgrynene i vannet til de er innkokt, ca 10 minutter. Tilsett havrekli, solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø og melk
  2. Kok grøten under lokk på svak varme i ca 30 minutter. Tilsett salt.

Appelsinsaus:

  1. Bland appelsinsaft, vann, sukker og kanel i en liten kjele. La blandingen koke litt inn. Rør potetmel ut i litt vann slik at den blir klumpfri og tilsett dette til sausen i en jevn stråle mens du rører hele tiden. La koke opp og trekk deretter sausen bort fra varmen.
  2. Server grøten med et par spiseskjeer appelsinsaus over hver porsjon.

Tilsett gjerne 1 dl rosiner når du skal koke opp appelsinsaften. De saftige appelsinrosinene blir kjempegode.

Begge foto: Synøve Dreyer

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *