Påsken er stinn av C-vitaminer

Frukt og grønt, Vitaminer/mineraler | 7. april 2017

Appelsinene går unna i påsken, enten vi er på skitur eller slapper av i vårsola. Vi spiser rundt 20 millioner av dem på denne tiden, de smaker friskt og er fulle av C-vitaminer.


I dag dyrkes appelsiner hovedsakelig i områdene rundt Middelhavet, i USA, Latin-Amerika og Asia. Navnet betyr kinesisk eple, og forskere mener de har røttene sine i Det Fjerne Østen.

Hver dag. Appelsin-planten er kjent helt fra 1500-tallet i Europa som prydbusk. Selve fruktproduksjonen startet ikke i Europa før på begynnelsen av 1800-tallet. I dag regnes den som verdens viktigste trefrukt, og rundt en tredel av produksjonen går med til juice, som er en god C-vitaminkilde for mange i hverdagen.

Og hverdagen er et viktig stikkord her. Det holder ikke å ta noen appelsiner i påsken om du ikke ellers er flink til å få i deg det viktige vitaminet. Det styrker immunforsvaret ditt, og i tillegg øker C-vitaminet kroppens evne til å ta opp jern.

Tilskudd. Som daglig kosttilskudd anbefales C-vitamin 200 mg tyggetabletter med appelsinsmak, eller C-spesial 200 mg tabletter som er ekstra skånsom mot magen.

Til forebygging og behandling av C-vitaminmangel anbefales C-vitamin 250 mg tabletter, eller C-vitamin 1000 mg brusetabletter som fås med både med appelsin- og sitronsmak, tre alternativer som er reseptfrie legemidler. Husk å lese pakningsvedlegget nøye før bruk.

 

NO/NYP/0417/0049

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *