Bulgursalat med bakte rotgrønnsaker

Uncategorized | 15. september 2014

Rotgrønnsaker som blir bakt i ovn med olivenolje, blir ekstra gode på smak. Her har vi brukt gulrøtter, persillerøtter, rødløk og sukkererter, og samme fremgangsmåte kan brukes på andre rotgrønnsaker.

Prøv deg frem. Bulgur gjør salaten ekstra mettende.

Dette trenger du til fire porsjoner: 

  • 3 stk gulrot
  • 3 stk persillerot
  • 3 stk rødløk
  • 1 ½ ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 2 dl bulgur
  • 150 g sukkererter
  • 2 ss sitronsaft
  • 3 ss olivenolje

Slik gjør du. Sett ovnen på 225°C. Sett inn et stekebrett som skal bli varm. Bruk gjerne bakepapir.

Skrell gulrøtter, persillerot og rødløk. Skjær grønnsakene i biter og løk i båter. Bland med olje, salt og pepper. Legg grønnsakene, unntatt løken, på det varme brettet i ovnen.

Sett brettet midt i ovnen i 20-25 minutter eller til alt er mørt. Bland litt etter halve tiden med en stekespade, e.l. og legg i rødløken.

Ta ut grønnsakene og la dem avkjøles litt. Kok bulgur etter anvisning på pakken. Rens sukkerertene og kok dem sammen med bulguren når det gjenstår 2-3 minutter av koketiden.

Bland grønnsaker med bulgur, sukkererter, sitronsaft, og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Om du ønsker så kan du tilsette litt sprøstekt bacon, men det er ikke nødvendig.

Oppskrift og bilde er hentet fra frukt.no

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *