Bønnesalat med krabbe og syrlig rømmedressing

Uncategorized | 29. september 2014

Vi byr på en ordentlig vitaminbombe: Krabbe med høstens beste råvarer. Se oppskriften her. 

– Kombinasjonen av smaker i denne retten er helt fantastisk. Kantareller er i sesong, og det å bruke sesongråvarer er en god måte å spise mat som inneholder mye vitaminer og mineraler, forteller matblogger Helle Øder Valebrokk i «HellesKitchen».

POPULÆR: Helle Øder Valebrokk står bak matbloggen "HellesKitchen". Foto: Privat.
POPULÆR: Helle Øder Valebrokk står bak matbloggen «HellesKitchen». Foto: Privat.

Hun har gitt oss i Nycoplus denne oppskriften på en smakfull og deilig bønnesalat med krabbe, kantareller og hasselnøtter med syrlig rømmedressing til.

Dette trenger du til to personer:

  • 1 god neve norske voksbønner
  • 1 god neve norske kantareller
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 neve hasselnøtter
  • 1 sitron
  • god olivenolje
  • salt og pepper
  • bladpersille
  • 1 krabbeskjell eller 4 store krabbeklør
  • økologisk rørosrømme

Slik gjør du:

Start med å koke voksbønnene i kokende vann til de er møre. Hell av vannet.

Rens soppen (som gjerne kan være selvplukket) og stek i olivenolje (ikke extra virgin). Grovhakk hasselnøttene og ha i pannen sammen soppen og hakket hvitløk.

Skru varmen ned til lav og tilsett 2 ss revet sitronsaft og 3 ss hakket bladpersille.

Bland 3 ss rømme med 2 ts presset sitronsaft.

Legg bønnene nederst i en dyp tallerken. Så legger du soppblandingen på. Legg krabbekjøtt i midten og ha litt av den deilige sitronrømmen over. Litt god extra virgin olivenolje på toppen gjør susen.

  • Sitron inneholder vitamin C
  • Rrømme inneholder kalsium
  • Persille inneholder fiber, vitamin E, kalsium, vitamin A i form av betakaroten, folat, vitamin C og kalium.
  • Voksbønner inneholder mye fiber, vitamin C og B
  • Hasselnøtter inneholder enumettet fett, fiber, vitamin e, B-vitaminet tiamin, folat og fosfor, kalsium og jern.
  • Krabbe inneholder vitamin B12 og selen
  • Kantareller inneholder vitamin B, kalium og kobber
  • Hvitløk er rene medisinmannen innenfor grønnsaksverden. Inneholder vitamin C, vitamin B6 og kalium. En sterk antioksidant og har antibakterielle egenskaper.
  • Kaldpresset olivenolje inneholder gode fettsyrer som er bra for hjertet.

 

NO/NYP/1216/0136

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *