Blåskjell i panne

Uncategorized | 30. juni 2014

Her er en rett du enkelt kan lage ute, enten du sitter på svaberget og nyter solen eller koser deg på tur i skogen.

Dette trenger du till fire personer:

  • 1000 g blåskjell
  • 4 ss smør
  • 4 stk sjalottløk
  • 4 båt hvitløk
  • 4 dl hvitvin (eller alkoholfri)
  • 4 dl matfløte
  • 100 g blåmuggost

Fremgangsmåte. Vask, rens og skrubb skjellene i kaldt vann. Kast de skjellene som ikke lukker seg.

Smelt smøret i en panne, tilsett løk og hvitløk skåret i båter. Hell på fløten, hvitvin og la det småkoke i ca 3 minutter.

Legg blåskjellene i sausen, og la det trekke til blåskjellene åpner seg. Det tar ca 3-5 minutter. (Kast de blåskjellene som ikke åpner deg).

Skjær blåmuggost i skiver og legg oppå. Server gjerne ferskt brød til.

Oppskrift og bilde er hentet fra melk.no

NO/NYP/1216/0136

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *