Åse og Mia lager bakt laks

Uncategorized | 31. oktober 2014

Åse er tilbake hos Mia i tredje episode av KK og Nycoplus’ web-tv-serie. Denne gangen lager Mia Mjaaland og klinisk ernæringsfysiolog Åse Andresen sunne og velsmakende middagsretter sammen.

I første episode av web-tv-serien «En vitamininnsprøytning i hverdagen» var Åse på besøk hos Mia Mjaaland for å snakke om kosthold og kostholdsvaner. Åse anbefalte at Mia innførte tallerkenmodellen i sin hverdag: 1/3 proteiner, 1/3 karbohydrater og 1/3 frukt, bær og grønnsaker til ALLE måltider.

Nå er Åse Andresen igjen på besøk hos Mia, og denne gangen lager de to næringsrike og enkle middagsretter sammen. Den ene er linsesuppe, og den andre er bakt laks med fransk potet og løkgrateng, servert med gulrøtter og erter.

Bakt laks 1
GODE RÅVARER: Noen av ingrediensene som trengs for å lage bakt laks med fransk potet og løkgrateng.

Fisk er en god kilde til mange viktige næringsstoffer som er nødvendig for kroppen, som omega-3, D-vitamin, selen og jod. Helsedirektoratet anbefaler at du spiser fisk til middag to til tre ganger i uken.

Her er oppskriften på bakt laks med fransk potet og løkgrateng, servert med gulrøtter og erter.

  • 400 g laksefilet
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 4 drag hvit pepper
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 løk
  • 300 gr poteter
  • 4 ss smør
  • 1 ts timian
  • 1 ts salt
  • 4 drag sort pepper

Utstyr:

Stekepanne og ildfast form.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Skrell løk og del den i terninger. Del potetene i terninger. La skallet sitte på. Der befinner det seg flest vitaminer.

Brun smør i en stekepanne og ha i løk og poteter. Stek på middels varme i fem minutter, og tilsett salt, pepper og timian. Hell alt over i ildfast form, sett den i ovnen. Bak potetene i ti minutter – til de er møre.

Salte og sukre laksefileten i fem minutter, skyll og tørk den. Legg laksen på potetsengen og kvern pepper på fileten. Dryss over litt god olivenolje og sett formen inn i ovnen. Skru av ovnen og bak laksen på ettervarme i åtte minutter til den er litt rå i midten. Dryss noen dråper sitronsaft over fisken og server rett fra formen.

Gulrøtter og grønne erter til to personer:

  • 200 gr gulrot
  • 200 gr frosne erter
  • 2 dl vann
  • ½ ts salt
  • 1 ts sukker
  • 4 drag hvit pepper

Slik gjør du:

Skrell gulrøttene og skjær i terninger. Ha dem i kokende vann og kok i tre minutter. Ha i frosne erter og kok opp. Oppskriften er hentet fra Bent Stiansens bok «Alene Hjemme».

Se episode tre av web-tv-serien med Mia her.

GODT OG NÆRINGSRIKT: Åse Andresen og Mia Mjaaland lager bakt laks i tredje episode av KK og Nycoplus’ web-tv-serie. Ser det ikke godt ut?
GODT OG NÆRINGSRIKT: Åse Andresen og Mia Mjaaland lager bakt laks i tredje episode av KK og Nycoplus’ web-tv-serie. Ser det ikke godt ut?

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *