Aikido- vitamininnsprøytning for kropp og sjel

Uncategorized | 17. april 2015

Da jeg var tenåring ville foreldrene mine at jeg skulle lære meg selvforsvar. De så tilfeldigvis en liten annonse i en avis om nybegynnerkurs i aikido. Nå har jeg svart belte og bruker aikido som en utrolig morsom måte å trene på. Det er ikke bare vitaminer, mineraler og omega-3 som må til for god helse. Fysisk aktivitet hører også med!

Aikido er en relativt ny japansk kampkunst som har røtter i gamle samuraitradisjoner. Sammen med elementer fra sverdkamper, spydfektning og bevegelsesmønstre og teknikkene fra jujutsu, har dette utviklet seg til et kampsystem som har til hensikt å la utøveren uskadeliggjøre en eller flere motstandere med låsing eller kast. Aikido legger ikke vekt på fysisk styrke hos utøveren, men utnytter angriperens bevegelsesenergi og intensjon (ki) til eget forsvar.

 

Aikido – «veien til harmoni»

Teknikkene i aikido er hovedsakelig basert på sirkulære bevegelser, og handler mest om total kroppsbeherskelse. Man får likevel både kondisjon og styrke på kjøpet, og treningen passer for menn og kvinner i alle aldre. Det finnes også egen barnetrening. Vi trener både med tresverd og trestokker, men mest bare med kroppen. Man forsvarer seg mot slag og grep. På japansk betyr aikido «veien til harmoni». Det ligger mye i det begrepet, og man forstår en del av det nokså raskt etter et treningsøkt.

 

Grunnleggeren av aikido, japanske Morihei Ueshiba.
Grunnleggeren av aikido, japanske Morihei Ueshiba.

 

Ingen konkurranse

For de som elsker konkurranseidrett er ikke aikido den kampkunsten som bør velges. Det hender vi gjør oppvisninger, ellers er det selve treningen og de jevnlige graderingene som motiverer. Mange begynner i godt voksen alder, og det finnes ulike kurs som er tilpasset forskjellige nivåer. Hvis det er en aikidoklubb i nærheten av deg kan jeg absolutt anbefale å ta en prøvetime!
Les mer på aikido.no
Hilsen Åse

 

 

Foto: Sigurd Rage og Sunyata Aikido Dojo

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *