Prøv hjemmelagde frøknekkebrød i matpakken

Oppskrifter | 13. juni 2017

Knekkebrød er både gøy og lett å lage selv, samtidig som du har full kontroll på hva de inneholder. Dette smakfulle, sprø knekkebrødet er stappfullt av proteiner, kostfiber, vitaminer og mineraler – og egner seg utmerket i matpakken.

Næringsrikt med frø og kjerner

I denne oppskriften benyttes kruskakli, havregryn, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner og gresskarkjerner.

Med disse knekkebrødene i matpakken får du i deg kostfiber og proteiner. Kostfiber er viktig for fordøyelsen, mens proteiner er viktig for å bygge kroppens celler.

Frøknekkebrødene er også fulle av B-vitamin som bidrar til vedlikehold av huden, håret og synet. I tillegg er de viktige for immunforsvaret og et normalt stoffskifte, samt reduksjon av trøtthet og slapphet.

Knekkebrødene inneholder også rikelig med mineraler som jern, magnesium, kalsium, fosfor, kobber, sink, selen og mangan.

SUNT: Frø og kjerner inneholder mye proteiner, kostfiber, vitaminer og mineraler.

Slik lager du frøknekkebrød
Denne oppskriften gir ca. 30 stk og tar ca. 1t og 20 min å lage

50 gram kruskakli
125 gram havregryn
100 gram linfrø
100 gram sesamfrø
100 gram solsikkekjerner
100 gram gresskarkjerner
1 ts salt
6 dl vann

Slik gjør du:

  • Sett stekeovnen på 160 grader varmluft.
  • Bland alt det tørre før du har i vannet og blander alt godt sammen.
  • La røren svelle i ti minutter mens du pensler to bakebrett med matolje. Fordel røren jevnt utover begge brettene. Sett det ene brettet på hakket over midten, og det andre på hakket under midten i ovnen.

 

Etter 15 minutter i ovnen bruker du en pizzaskjærer til å rute opp knekkebrødene.

Etter 30 minutter lar du brettene bytte plass.

Etter 45 minutter brekker du opp knekkebrødene og lar de steke de siste 15 minuttene på rist.

Etter 60 minutter er knekkebrødene ferdige, og de kan avkjøles helt på rist.

BRETT: Røren fordeles jevnt utover bakebrettene, og stekes i én time.

 

Foto: Siri Fossing/Nycoplus.

I samarbeid med matblogger Siri Fossing presenterer vi sunne og spennende matpakke-oppskrifter i tråd med tallerkenmodellen. Les mer om tallerkenmodellen og samarbeidet med Siri Fossing her.

 

NO/NYP/0417/0049

5 responses to “Prøv hjemmelagde frøknekkebrød i matpakken

  1. Denne oppskriften har jeg prøvd og den gir kjempegode knekkebrød.
    Jeg har også prøvd en annen oppskrift der det påpekes at for at kroppen skal nyttegjøre seg næringsstoffene i frøene må de legges i bløt med litt salt natten over. Har dere noen kommentarer til det?

    1. Hei Rebekka, så hyggelig at du syns oppskriften er god 🙂

      Vi har ikke noe informasjon som tilsier at frøene bør legges i bløt med litt salt over natten. Jeg sjekket med vår kliniske ernæringsfysiolog og det hun sier er at harde frø som linfrø tas opp bedre hvis de er knuste. Håper dette er til hjelp!

      Vennlig hilsen Camilla

  2. Jeg bruker samme oppskrift men uten kruskakli og bytter ut havregryn med glutenfri havregryn 👌🏻 kjører linfrø og noe av havregryna i foodprosesor slik at det binder seg litt sammen. Nydelig og smaksrikt👍🏻

    1. Dette var nydelige knekkebrød dette. 🙂
      I halvparten av røra ( én plate) rørte jeg i tillegg ut liten neve revet ost. Det ble en kjempe god smak på denne varianten også.
      Evy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *